Wonen, werken en leven op een geweldige locatie

Bedrijventerrein Nieuw-Middelland in Woerden wordt de komende jaren getransformeerd tot het nieuwe gemengd stedelijk woongebied van Woerden. Tot voor kort stond hier het voormalige FNV-pand. Deze locatie wordt getransformeerd naar een prachtige en unieke woonomgeving De Houttuin, dicht bij het centrum van Woerden met alle voorzieningen in de buurt.

Livestream bouwplaats De Houttuin

Bekijk hier de livestream van de bouwplaats van De Houttuin in Woerden.

Wonen op een campus

De Houttuin wordt ingericht als een soort campus, met openbare levendige ruimtes tussen de woonblokken met veel groen en water. Je kan hier heerlijk buiten gaan wandelen of gewoon even zitten op een bankje en een praatje met je buren maken. Wil je een terrasje pakken of winkelen? Geen probleem, het stadscentrum van Woerden ligt op nog geen 10 minuten wandelen. Daarnaast is het treinstation op 5 minuten loopafstand; binnen een kwartier ben je in Utrecht of Gouda. Je auto kan je parkeren op je eigen parkeerplaats in het parkeergebouw om de hoek.

Gezond leefklimaat

De Houttuin heeft niet voor niets deze naam. In het gebied is er veel aandacht voor de biodiversiteit. Zo worden er nestkasten voor vogels en vleermuizen aangebracht en door het aanleggen van bomen en struiken en mossedum dakbedekking is er opvang van het hemelwater en helpt het tegen hittestress. Dit maakt het aangenaam wonen in De Houttuin.

 

 

De Houttuin Woerden

Duurzame toekomst

Uiteraard zijn de appartementen ook erg duurzaam. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. Ook op het gebied van energie zijn de appartementen op de toekomst voorbereid. Verwarming en koeling gaat via aansluiting op een collectief warmte-/koudeopslag systeem en is er warmteterugwinning uit ventilatielucht. Daarnaast hebben de appartementen een goede isolatie en luchtdichtheid. Ook aan groen wordt gedacht, zo worden er op de Oost-zuidgevel van gebouw B plantenbakken op de balkons met klimop beplanting aangebracht. Verticale spandraden zijn aanwezig om de beplanting te begeleiden tijdens het groeiproces. Kortom, een duurzaam appartement met een koele vloer in de zomer en een warme vloer in de winter!

De woningen

De eerste 42 koopappartementen van fase 1 uit Blok C zijn inmiddels allemaal verkocht. Voor wie deze heeft gemist, volgt nu de tweede fase blok B. Het nieuwe aanbod is vrijwel identiek aan het vorige blok. Blok B omvat 42 koopappartementen verdeeld in twee- en driekamerappartementen. Het woonoppervlak is variërend tussen de 60 m² en de 85 m² en de appartementen hebben een fijn balkon of terras op de begane grond. Er zijn diverse optie- en indelingsmogelijkheden en alle appartementen hebben standaard een keuken en luxe tegelwerk- en sanitair. Voor extra opbergruimte is er een inpandige berging in het appartement en kan je je fiets kwijt in de algemene fietsstallingsruimte. Je auto kan je parkeren op je eigen parkeerplaats in de naastgelegen parkeergarage. Een appartement naar ieders wens.

Maak van je huis een thuis

Na de aankoop van je appartement is er veel te kiezen. Bij Homestudios vind je alles onder één dak en hier kun je straks terecht voor al je persoonlijke woonwensen. Laat je inspireren door de elf volledig ingerichte woningen, om vervolgens een keuze te maken voor je eigen keuken, badkamer, toilet en meerwerkwensen. Daarnaast biedt Homestudios je ruime keuze en advies in vloerafwerking, wandafwerking, raamdecoratie en meubels, verlichting en accessoires. Tijdens het keuzeproces word je begeleid door een specialist. Dit alles in het hypermoderne Experience Center in Utrecht. Ideaal toch! Kijk in de online brochure van fase 2 of op de website zelf https://dehouttuin.i-zine.nl/de-houttuin-b/maak-van-je-huis-een-thuis/ voor meer informatie over Homestudios.

De Houttuin in het kort

  • 265 duurzame koop- en huurwoningen aan de rand van het centrum van Woerden.
  • 42 koopappartementen uit blok B en blok C, met een woonoppervlakte van circa 60 tot 85 m².
  • Inclusief keuken, sanitair en tegels.
  • Eigen parkeerplaats in de parkeergarage.
  • Verschillende openbare ruimtes tussen de woonblokken.
  • Openbaar vervoer en het centrum van Woerden op loopafstand.
  • Binnen 5 minuten met de auto op de A12.
FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
De Houttuin Woerden

"De Houttuin Woerden"

Contactgegevens De Houttuin